close

De Grafische Werkplaats beheert de verftuin in het wijkpark De Horst in Mariahoeve in samenwerking met de Tuinen van Mariahoeve. Deze verftuin is een verhoogde en afgezette cirkel met een staal van 6 meter en is ingedeeld in verschillende taartpunten afgezet met wilgentenen. Er groeit o.a. Wede, Meekrap, Boerenwormkruid en Ossentong. De werkplaats zorgt zelf voor het beheer en onderhoud van de cirkel en heeft hiervoor een werkgroepje met vrijwilligers opgericht.

Doel van de tuin

De Grafische Werkplaats als expertisecentrum wil de kennis van het werken met natuurlijke inkten in huis hebben en beschikbaar maken voor anderen door er voorlichting over te geven, workshops te organiseren en de juiste materialen in huis te hebben enz. Het zelf beschikken over de planten draagt hieraan bij.

Natuurlijke inkten en de verftuin

Proefjes workshops natuurlijke inkten

Zeefdrukken met natuurlijke inkten

We gebruiken de oogst met name om inkt hiervoor te maken om te zeefdrukken op papier en stof. We doen dit met de planten die in de tuin groeien, maar ook elders te vinden zijn. Nieuwsgierig? Bekijk dan de diverse stalenboeken in de werkplaats of schaf een ministalenboekje in de webwinkel aan.

Wil je meehelpen?

In het tuinseizoen (maart-oktober) werken elke twee twee mensen twee uurtjes aan de tuin. Heb je zin om mee te doen? Kennis en ervaring is niet nodig. Email dan naar info@grafischewerkplaats.nl

De verftuin ligt in wijkpark De Horst, het wijkpark achter het winkelcentrum Het Kleine Loo en het Diamantcollege. De cirkel ligt naast het blauwe speelkasteel.

Ontwerp verftuin (kleine verandering vanaf 2022)

Oogsten van wede

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

De Grafische Werkplaats verzamelt niet-persoonlijke informatie over onze online bezoekers teneinde het totaal aantal bezoekers van de website te kunnen vaststellen, evenals het gebruikte type Internet browser en besturingssysteem. Als u verder gaat op deze website zonder uw cookie instellingen te wijzigen of klikt op "Accepteren", gaat u hiermee accoord.

Sluiten