close

We zijn er bijzonder trots op dat de werkconferentie ‘De werkplaatsbeheerder van nu’ van Platform Werkplaatsen op vrijdag 12 nov. in Den Haag is en we zijn dan ook zeer betrokken bij de voorbereidingen hiervan.

Platform Werkplaats organiseert een werkconferentie voor alle werkplaatsen in Nederland en Vlaanderen en andere geïnteresseerden. Deze werkconferentie staat in het teken van de werkplaatsbegeleider als coach, trainer, adviseur, mentor, docent, assistent en klusjesman. Het kloppende hart van een werkplaats is de werkplaatsbeheerder. Van onschatbare waarde is de kennis en ervaring die een ervaren beheerder heeft. Als de samenwerking goed verloopt is de werkplaatsbeheerder een toegevoegde waarde voor de kunstenaar en komt ze door zijn haar advies/suggesties tot een meerwaarde in het resultaat. Het gevoel van 1 + 1 = 3.

Hoe verhoudt de werkplaatsbeheerder echter zich tot de DIY-mentaliteit en zijn jarenlange ervaring? Zijn er alternatieven, waarin de kennis bij alle gebruikers ligt en niet bij een beheerder? Wie is of wat maakt de werkplaatsbeheerder anno 2021?

Een dag vol lezingen, presentaties van makers, kennisuitwisseling, expositie, swapbeurs en ontmoetingen. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. De conferentie vindt plaats in West Den Haag. Lees meer hierover.