close

We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons team komen versterken! We zoeken een vrijwilliger voor het beheer van onze webshop en vrijwilligers die het leuk vinden om in de verftuin te tuinieren.

De Grafische Werkplaats
De Grafische Werkplaats is het makers- en expertisecentrum voor grafische druktechnieken in Den Haag. De werkplaats is met haar faciliteiten en uitgebreide kennis over druktechnieken een unieke en noodzakelijke schakel binnen het Haagse makersklimaat. Er is geen andere plek in Den Haag te vinden met de machines, expertise en mogelijkheden op het gebied van zeefdruk, textielzeefdruk, etsen, hoogdruk, lithografie, riso en doka. De stichting is in 1974 opgericht en huisvest sinds lange tijd op de Prinsegracht 16. Ook onderhoudt de werkplaats een verftuin in Mariahoeve, waarmee ze natuurlijke inkten maken.

Makers kunnen in de werkplaats aan de slag met de grafische technieken en daarnaast organiseren we diverse cursussen en workshops. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen en lezingen. Eens in de twee jaar organiseert de werkplaats Festival Analog, met telkens een ander thema.

Het vaste team van de werkplaats is klein (coördinator, technisch beheerders en bestuur) met daarom heen een flexibele schil van stagiaires, vrijwilligers en docenten. Het team is enthousiast met een grote passie voor kunst en design.

Webshop-beheerder op vrijwillige basis

De Grafische Werkplaats is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger voor het beheer van de webshop van de werkplaats. We zoeken iemand die de webwinkel up to date te houden. Iemand die ervoor zorgt dat er nieuwe producten in de webshop komen, hiervoor aantrekkelijke publiciteit maakt en zorgt voor een correcte afhandeling van de verkoop.

We zoeken een vrijwilliger die de Nederlandse en Engelse taal beheerst, die een beetje handig is met fotografie en internet (WordPress en Instagram) en die vooral lol heeft om de webshop levendig en aantrekkelijk te houden. Tijd in overleg en circa 4-6 uur per maand.

Wil je pr-ervaring opdoen of je marketing skills vergroten en in een leuke creatieve omgeving werken, dan is dit misschien iets voor je. We bieden een leuke plek op vrijwillige basis in het hartje van Den Haag in een klein team. Als vrijwilliger kun je – in overleg- ook regelmatig zelf aan de slag in de werkplaats.

Heb je belangstelling? Stuur dan snel een korte motivatie-email naar carola@grafischewerkplaats.nl

Vrijwilligers met groene vingers

De Grafische Werkplaats beheert de verftuin in het wijkpark De Horst in Mariahoeve in samenwerking met de Tuinen van Mariahoeve. Deze verftuin is een verhoogde en afgezette cirkel met een staal van 6 meter en is ingedeeld in verschillende taartpunten afgezet met wilgentenen. Er groeit o.a. Wede, Meekrap, Boerenwormkruid en Ossentong. De werkplaats zorgt zelf voor het beheer en onderhoud van de cirkel en heeft hiervoor een werkgroepje met vrijwilligers opgericht. We gebruiken de oogst met name om inkt hiervoor te maken om te zeefdrukken op papier en stof. We doen dit met de planten die in de tuin groeien, maar ook elders te vinden zijn

Wil je meehelpen?

In het tuinseizoen (maart-oktober) werken elke week twee mensen twee uurtjes aan de tuin. Heb je zin om mee te doen? Kennis en ervaring is niet nodig. Email dan naar carola@grafischewerkplaats.nl

De verftuin ligt in wijkpark De Horst, het wijkpark achter het winkelcentrum Het Kleine Loo en het Diamantcollege. De cirkel ligt naast het blauwe speelkasteel.