close

Januari 2018

 

 

De werkplaats zoekt vrijwilligers ivm festival Analog Patronen

De Grafische Werkplaats, een makerplek hartje centrum Den Haag zoekt verschillende vrijwilligers ter voorbereiding van Festival Analog Patronen in het voorjaar 2018.

 Het Festival Analog Patronen (25 mei- 16 juni 2018) van de Grafische Werkplaats onderzoekt het werken met patronen binnen de beeldende en toegepaste (grafische) kunsten. Het festival geeft verdieping aan het thema, schept banden in culturele diversiteit en daagt kunstenaars en ontwerpers uit zich verder te ontwikkelen. Het festival bestaat uit een symposium (begin april), exposities, diverse workshops en een participatietraject rond het thema patronen, en wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in het oude centrum van Den Haag.

Het participatieproject vindt plaats in de wijk het Oude Centrum. Bewoners gaan aan de slag met “patronen in je buurt”: op zoek naar patronen in de wijk en deze vertalen in eigen hedendaagse patronen. Vier verschillende groepen volgen een programma olv een beeldend kunstenaar waarin ruimte is voor de wensen van elke groep. Het globale programma bestaat uit:  een introductie, een of twee excursies, een aantal workshops waarin men zelf patronen maakt, een presentatie en een afsluitend feest.

De beste patronen worden uitgekozen om te gebruiken voor de slotmanifestatie. Ze worden gezeefdrukt op borden waarvan gegeten wordt, tafelkleden, servetten of banieren, maar ook bijvoorbeeld op een deegroller of schort. De producten worden vast zo mooi dat ze ook verkocht kunnen worden in de werkplaats of een buurtwinkel.

We hebben plek voor:

1 pr-assistent

Specifiek voor het festival zoeken we iemand die de pr kan ondersteunen: verzorgen van berichtjes voor sociale media, website bij houden, verzorgen distributie pr-materiaal, organisatorische taken betreft symposium en opening enz.

Gevraagd: enthousiasme, communicatief, affinitieit met pr en met kunst, heeft geen hekel om achter de computer te zitten, Nederlands sprekend. Bij voorkeur elke maandag een aantal uren, direct tot juli 2018

Wat bieden we: werken op een leuke makersplek, verbreding van je netwerk en kennis.

2 extra Assistenten reguliere workshops

Voor de scholierenworkshops in de verschillende technieken hebben we plek voor twee vrijwilligers. Je assisteert de docent bij de workshops (zeefdruk, etsen, hoogdruk enz).

Gevraagd: enthousiasme, communicatief, enige ervaring in de grafische kunsten of onderwijs is een pre, en een aardig woordje Nederlands spreken zou fijn zijn. Wisselende tijden op oproepbasis.

Wat bieden we: werken op een leuke makersplek, verbreding van je netwerk en kennis. Als tegenprestatie kun je in overleg werken in de werkplaats.

4 assistenten voor de participatieprojecten

Je assisteert de begeleider bij het participatieproject gedurende het gehele project: voorbereiding, workshops, expositie, vertaalslag naar het maken van objecten en het feest.

Start: maart 2018 voorbereiding, vanaf april 2018 circa 3 uur per week tot 10 juni 2018. Tijd in overleg.

 

Gevraagd: enthousiasme, praktisch ingesteld, communicatief, affiniteit met beeldende kunst, Nederlands sprekend.

Wat bieden we: werken op een leuke makersplek, verbreding van je netwerk en kennis over de grafische technieken. Als tegenprestatie bieden we je  een workshop of een dag gratis werken na afloop van het festival aan.

2 productie-assistenten

Twee assistenten die meehelpen met de voorbereiding van het festival: het drukken van de verschillende middelen zoals banieren, tasjes enz., het inrichten van de exposities op locaties, meehelpen met distributie van de middelen, diverse hand-en-spandiensten enz.

Gevraagd: creatieve makers/ affiniteit met beeldende kunst,  enthousiasme, praktisch ingesteld, Nederlands sprekend niet noodzakelijk. Als tegenprestatie bieden we je  een workshop of een dag gratis werken na afloop van het festival aan.

Start: april-mei 2018, tijden in overleg

1 schoonmaker
We zoeken iemand die af en toe ons atelier kan schoonmaken in ruil voor een dag werken.

Tijd in overleg, vanaf direct, een keer maand

Heb je belangstelling voor een of meerdere functies. Mail dan even naar carola@grafischewerkplaats.nl of kom langs op maandag langs tussen 10-17.00 u. in januari 2018

Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16
Den Haag
www.grafischewerkplaats.nl

Alle vrijwilligersfuncties kun je ook vinden in dit bestand: vrijwilligers gevraagd voor festival Patronen