close

15 maart- 10 mei 2019

Verwacht: Dubbelexpositie An-esthesie

Grafische Werkplaats en Peer in
Opening: vr. 15 maart

An-esthesie

“De meestgebruikte strategie om met de continue beeldenstroom om te gaan is anesthesie -in de letterlijke zin dat zintuigelijke prikkels niet meer doordringen tot het bewustzijn” – Mark Greif.

Ondanks het feit dat nu iedereen overal en altijd foto’s maakt, zien we dat het werk van hedendaagse fotografen zich tòch weet te onderscheiden in deze maalstroom. Fotografen zijn als geen ander eropuit aandacht te vragen voor beeld en zo de ervaring van het beeld te vergroten.

Grafische technieken kunnen hierbij een welkome aanvulling zijn. Fotografie en zeefdruk is al lang een bekende combinatie. Foto’s overzetten op lichtgevoelige etsplaten is vooral voor de insider bekend. De combinatie fotografie en risograaf is geliefd door zijn eigen onvolkomenheden en de volle inkten op soyabasis. Ook edele procedés komen voorzichtig weer om de hoek kijken, zoals zilverdruk of cyanotype.

Peer in en de Grafische Werkplaats bieden acht fotografen de mogelijkheid zich onder te dompelen in de grafische technieken. Gedurende een aantal weken zullen zij nieuw werk ontwikkelen vanuit hun eigen praktijk, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de diverse mogelijkheden van de Grafische Werkplaats. Als afsluiting van deze periode zal het werk tentoongesteld worden in de vorm van een duo-expositie.

Deelnemende fotografen/kunstenaars: Gilles Boeuf, Lorena van Bunningen, Bertus Gerssen, Sander Foederer, Michel Mees, Luuk Smits, Tamara Stoevelaar, Eric de Vries, Sander van Wettum.

Rond dit project organiseren we een randprogramma met workshops en een presentatie-avond.

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

De Grafische Werkplaats verzamelt niet-persoonlijke informatie over onze online bezoekers teneinde het totaal aantal bezoekers van de website te kunnen vaststellen, evenals het gebruikte type Internet browser en besturingssysteem. Als u verder gaat op deze website zonder uw cookie instellingen te wijzigen of klikt op "Accepteren", gaat u hiermee accoord.

Sluiten