close

25/11/2022 - 31/01/2023

Expositie Grafische Werkplaats

25 nov. 2022-30 jan. 2023

Opening 25 nov: HOOGTIJ#71

Resultaten van een residentie in de Grafische Werkplaats van drie jonge kunstenaars.

De kunstenaars over hun gezamenlijke expositie: “De werken delen het idee om letters uit hun suggestieve karakter te verwijderen. Afstand scheppen tussen de letters en hun kennis door figuratie en abstractie. Dit resulteert in nieuwe etsen en zeefdrukken van de individuele kunstenaar, maar ook van hen gezamenlijk.“

Kai Ming Li (1999 in Leuven, België). Grafiek is bij Kai Ming het belangrijkste onderwerp en medium. In zijn werk onderzoekt hij hoe het gebruik van materiaal en rangschikking van beelden effect en impact heeft op ons visuele gevoel. Kai Ming werkt met traditionele druktechnieken en verkent de mogelijkheden om ze in onze hedendaagse context te presenteren. Met uitgebreide kennis en ervaring in houtbewerking is Kai Ming Li ook werkzaam als instructeur aan de Koninklijk Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag. Momenteel woont hij in Den Haag en werkt als assistent in het atelier van Thomas Ankum.

Alexander Koch (geboren in 1999 in Auch, Frankrijk) is een beeldend kunstenaar die zich voornamelijk richt op het medium schilderen, grafiek en gecombineerde ruimtelijke lijsten.
Opgeleid als klassiek danser en opgegroeid in een wereld van digitaal entertainment, haalt Alexander inspiratie uit beide werelden en brengt ze samen in een verkenning van schilderkunst, grafiek, sculpturale lijsten en assemblage.
Hij zoekt naar spannende manieren om de relatie tussen het onderwerp en de wereld via schilderkunst te vertellen. Terugkerende elementen verschuiven voortdurend tussen de rollen van performer en toneel; hun identiteit wordt vervormd door de constante vernieuwing van het beeld. Afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag met een BA in Fine Arts (2022). Gevestigd in Nederland.

Robin Phoenix Whitehouse (2000 Cornwall UK). De praktijk van Robin Phoenix Whitehouse komt voort uit interesse in het werken met relaties en situaties. Zijn werken gaan over zijn aanwezigheid in de huidige tijd en plaats. Het kijkt zowel terug op wat er is gebeurd als vooruit naar wat komen gaat. Hij werkt voornamelijk met traditionele processen, maar in relatie met het heden bevraagt hij ze in de huidige situatie. Hij woont en werkt momenteel in Den Haag en heeft het grootste deel van afgelopen in Parijs gestudeerd aan de Beaux Arts, gespecialiseerd in zeefdruk.