close

vanaf 24 mei

Follow Analog: Analog Textile Revisited
Expositie in De Grafische Werkplaats
Opening tijdens Hoogtij#57 op 24 mei
Expositie te zien tot 18 juli 2019
Een expositie op het kruispunt van beeldende kunst en design met werk van: Lidewij Corstiaans,  Daniel Henry, Irene van Ophoven, Annika Syrjämäki en Ilse Versluijs.

In het project Follow Analog volgen we de kunstenaars die meededen aan het succesvolle tweejaarlijkse Festival Analog van de Grafische Werkplaats in Den Haag. In deze expositie staan de kunstenaars/ontwerpers centraal die in 2014 de masterclass van de Belgische topzeefdrukker Daniel Henry volgden en daarna exposeerden tijdens Analog Textiel in 2014. Centraal stond toen het bedrukken en bewerken van stof op verschillende manieren.

Nu, in 2019 blikken terug en kijken we vooruit. We bekijken gezamenlijk wat de grafische technieken in hun werk betekenen en reflecteren de rol van het festival. De kunstenaars laten een mix van nieuw en oud werk zien, waarbij een aantal weer opnieuw in de werkplaats aan de slag gingen.

Extra: live zeefdrukken in de Grafische Werkplaats
Breng je eigen t-shirt mee en laat deze bedrukken door de deelnemende exposanten in de Grafische Werkplaats. Dit kan tussen 20:00-22:00 u. en op=op.

Extra: za. 25 mei 16.00 u. Informele talk met Daniel Henry isw textielnetwerk Haaglanden. Gratis toegang

 

 

Daniel Henry

Ook de Belgische textielontwerper Daniel Henry is van de partij. Het festival Analog Textiel betekende voor hem een keerpunt in zijn werk. In plaats van zeer opdracht gericht te werken motiveerde het festival hem op meer eigen werk te maken.

Festival Analog

Om de twee jaar organiseert De Grafische Werkplaats het verdiepingsfestival Analog. Dit intensieve festival is bedoeld verdieping en inspiratie te bieden aan de deelnemende kunstenaars, bezoekers en aan de medewerkers van de werkplaats. Telkens heeft het festival een andere invalshoek en hoewel de vorm varieert, bestaat het uit ongeveer dezelfde elementen: een symposium, diverse masterclasses, workshops, een of meerdere exposities, presentaties en lezingen.

De werkplaats nodigt vakspecialisten uit en werkt voor Analog samen met andere (Haagse) culturele instellingen. Meestal is de expositie behalve in de werkplaats ook op een andere locatie te zien of vloeien er nieuwe exposities uit. Festival Analog is inmiddels uitgegroeid tot een mooi makersfestival waar wij naar uitkijken. En velen met ons.