close

20 mei- 26 juni 2016

 

Festival Analog Borders
20 mei -26 juni 2016
Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16, Den Haag

Analog Borders is een festival voor kunstenaars, designers en andere doeners in de Grafische Werkplaats. Met een expositie, masterclasses, workshops en een symposium.

Verken de grenzen van de traditionele grafische technieken, experimenteer met en verdiep je in nieuwe mogelijkheden! Mix analoge met digitale technieken, gebruik huis-tuin-en-keukenmaterialen of combineer totaal verschillende technieken met elkaar. Ets, gomdruk, analoge en digitale fotografie, riso, zeefdruk: net even anders!

Expositie Analog Borders (20 mei- 26 juni)
Een expositie van kunstenaars en designers, die grafiek op een onorthodoxe wijze toepassen. Zij gaan in de Grafische Werkplaats aan het werk. Het filmcollectief Jong & Goed uit Rotterdam volgt hen en maakt van ieder een kort filmportret (première tijdens het symposium).

Met werk van: Lisa Blaauwbroek, Navid Nuur, Stijn Peeters, Kok Pistolet, Zeger Reyers, Charlotte van Winden en Peter Zuur.

Expositie in de werkplaats is te bezichtigen van 20-26 mei ma-vr. 10-17.00 u. Op vr. 24 juni ook 19.00-23.00 u. en za. 25 en zo 26 juni van 13.00-17.00 u.

Symposium (vrijdag 20 mei 14.30-16.00 u.)
Het festival start met een symposium met korte lezingen, presentaties van makers en kenners over de grenzen van grafiek. Tijdens deze middag wordt ook op feestelijke wijze de website van het Platform Werkplaatsen uit Nederland en Vlaanderen gelanceerd. Platform Werkplaatsen is een samenwerkingsverband van Nederlandse en Vlaamse werkplaatsen en labs van alle disciplines en technieken voor kunstenaars en ontwerpers.

Locatie en programma wordt later bekend gemaakt. Toegang gratis, reserveren verplicht.

Masterclasses & workshops
Volg een tweedaagse masterclass of workshop tijdens het festival en presenteer de resultaten tijdens het einde van het festival (Holaa!/ Hoogtij). Er zijn vier verschillende workshops:
– Toyobo-etsplaten & riso
– Experimenten met zeefdrukken op papier
– Gomdruk en mixed media
– Lino en ets & lasercutter.

Deze tweedaagse workshops kosten € 150,- per stuk. Kijk op de agenda om te reserveren.

D-I-Y-workshops: Monday Printing Club ( elke maandag 18.00-19.30 u.)
Tijdens het festival elke maandag Monday Printing Club met een korte workshop Huis-tuin-en-keukenlitho of Stempels & Stencils. MPC is kort en krachtig en zeer betaalbaar € 8,-. Kijk op de agenda om te reserveren.

Voor CKV is er een speciaal programma.

Analog Borders ook in Gouda
Van 27 mei t/m 18 juni is er ook een Analog Borders-expositie bij Firma van Drie in Gouda te zien.

Prijzen; reserveren kan vanaf 24 maart!
Masterclasses en workshops: € 150,- (1 dag les, 1 dag werken onder begeleiding, incl. basismaterialen)
Monday Printing Club: € 8,00
Symposium en presentaties: gratis toegankelijk

Studenten en Ooievaarspashouders krijgen 50% korting met uitzondering van de Monday Printing Club; Kijk op de agenda om te reserveren.

Festival Analog Borders voor mede mogelijk gemaakt door STROOM en Gemeente Den Haag.

 analog borders website