close

09/09/2022 - 06/11/2022

Koos Breen, Yaïr Callender, Thijs Ebbe Fokkens, Arike Gill, Hanna de Haan, Ai Hashimoto, Nynke Koster, Lotte van Lieshout, Zeger Reyers en Marleen Sleeuwits.

9 september- 6 november 2022

In de expositie Prelude zijn ontwerpen, schetsen en experimenten te zien van de Haagse kunstenaars die in opdracht van museum Escher in Het Paleis een periode in de Grafische Werkplaats hebben gewerkt. Ze zeefdrukten, etsten, lithografeerden of gebruikten grafiek op onconventionele wijze. Ze deden dit aan de hand van het thema Koninklijke ontmoetingen.

Ter ere van de Grafiektriënnale 2022 nodigde Escher in Het Paleis tien Haagse kunstenaars uit om inspiratie te halen uit Paleis Lange Voorhout en haar voornaamste bewoner, Koningin-Moeder Emma. De geselecteerde kunstenaars maken normaliter werk vanuit allerlei verschillende disciplines, van grote architectonische installaties tot fotografie. In deze tentoonstelling zijn ze uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden door nieuw grafisch werk te maken.

De uiteindelijke kunstwerken zijn in de tentoonstelling Koninklijke Ontmoetingen in het museum te zien. De Grafische Werkplaats licht de zoektocht van de kunstenaars uit door de voorstudies te tonen, waarmee ze tot hun definitieve kunstwerk zijn gekomen.

Koninklijke Ontmoetingen & Prelude is een samenwerking met museum Escher in Het Paleis.

Info
8 sept- 6 nov. Koninklijke Ontmoetingen in Escher in Het Paleis, klik hier voor meer info.
9 sept. – 6 nov. Prelude in de werkplaats te bezichtigen op ma+ wo+vr 10.00-17.00 u.
Werkplaats extra open: HOOGTIJ#70 19.00-23.00 en Open Ateliers za. en zo. 1 en 2 okt. (13.00-17.00 u.)

Foto: detail werk van Yaïr Callender, foto Bertus Gerssen