close

VERFTUIN

De Grafische Werkplaats adopteerde vanaf 2020 de verfcirkel in het wijkpark De Horst in Mariahoeve. De tuin is onderdeel van de Samentuin de Mariahof, die Tuinen van Mariahoeve beheert. Eerder beheerde Vrolijk Werkt, het viltatelier de tuin, maar zij zijn opgehouden te bestaan.

De verftuin is een verhoogde en afgezette cirkel met een staal van 6 meter en is ingedeeld in verschillende taartpunten afgezet met wilgentenen. Er groeit o.a. Wede, Meekrap, Boerenwormkruid en Ossentong. De werkplaats zorgt zelf voor het beheer en onderhoud van de cirkel en heeft hiervoor een werkgroepje met vrijwilligers opgericht.

Doel van de tuin
De Grafische Werkplaats als expertisecentrum van grafische technieken beschikt over de nodige kennis en vaardigheden van het drukken met natuurlijke inkten. De werkplaats wil deze kennis delen, anderen hierin stimuleren toe te passen en om ook voor de toekomst te behouden. Dit doen we door voorlichting te geven, het organiseren van verschillende workshops zowel aan professionals als aan belangstellenden. Het zelf zaaien, oogsten en onderhouden van planten, neemt een belangrijke rol in dit proces.

Cato de Weert, student St Joost deed najaar 2020 onderzoek naar het werken met natuurlijke inkten als onderdeel van haar stage in de Grafische Werkplaats. Bekijk hier haar presentatie: Presentatie

 

Verftuin (herfst 2021: ontwerp is nu iets aangepast)

Verftuin in Mariahoeve

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

De Grafische Werkplaats verzamelt niet-persoonlijke informatie over onze online bezoekers teneinde het totaal aantal bezoekers van de website te kunnen vaststellen, evenals het gebruikte type Internet browser en besturingssysteem. Als u verder gaat op deze website zonder uw cookie instellingen te wijzigen of klikt op "Accepteren", gaat u hiermee accoord.

Sluiten