close

vr. 16 okt. 2015

 Op vrijdagavond 16 oktober 2015 is de nieuwe expositie Haagse Portretten geopend door Geert-Jan Borgstein, werkzaam in het Mauritshuis en betrokken bij de tentoonstelling Hollandse zelfportretten – Selfies uit de Gouden Eeuw.

Met werk van Philip Akkerman, Melle de Boer, Kees Koomen,Ondine de Kroon, Toyin Loye, Jos de L’Orme, Ewoud van Rijn, Ilse Versluijs, Babette Wagenvoort en Jerney de Wilde en 80 tot 200 Haagse amateurs.

Haagse Portretten is een initiatief van de Grafische Werkplaats en verbindt op een creatieve manier de stad met haar bewoners, stimuleert het werken met grafiek en combineert analoge en digitale technieken met elkaar. Expositie Haagse Portretten poster

Een expositie uit twee delen
Haagse Portretten bestaat uit een expositie van zelfportretten van tien Haagse of in Den Haag werkende beeldend kunstenaars. Zij maakten speciaal voor deze expositie nieuw werk in linoleum of een combinatie van verschillende technieken en werkten veelal hiervoor in de werkplaats.

Het tweede deel is een kleurrijke mobiele groei-expositie in de vorm van een huisje met daarop selfies gedrukt van lino’s gemaakt door Haagse bewoners van jong tot oud. Alle linoleums zelf -de bron- zijn op Pinterest te vinden!

Monday Printing Club Special, 26 okt, 19.30-21.30 u.
Ter gelegenheid van deze expositie is er op maandagavond 26 oktober een Monday Printing Club Special met drie korte presentaties over zelfportretten in de kunst met o.a. met Philip Akkerman, Babette Wagenvoort en Femke Egas als gastspreker. De avond is gratis toegankelijk, reserveren verplicht.

Haagse Portretten is mede mogelijk gemaakt dankzij financiële gelden van Fonds 1818, Gravin van Bylandt Stichting, Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Stokroos en Forbo en Cultuurschakel.

Informatie
Expositie is op 16 okt te zien van 19.00-23.00 u. en daarna t/m 23 nov: te zien op ma, wo, vr. 10.00-17.00 u.

 

 

 Haagse Portretten kl