close

6-26 september 2014, Veertig jaar Grafische Werkplaats!

De Grafische Werkplaats bestaat 40 jaar in 2014. De Werkplaats organiseerde daarom in de maand september het festival Analog 2014 met als thema textiel.

Centraal stond het bedrukken en bewerken van stof met diverse technieken en materialen.Het festival bevond zich op het snijpunt van beeldende kunst, design en mode.Er waren exposities, workshops, performances, een educatieproject, lezingen, presentaties en rondleidingen.

Voorafgaand aan het festival vond in juli 2014 een tweedaagse masterclass onder leiding van de Belgische designer Daniel Henry plaats. Op 5 september werd het festival feestelijk geopend door wethouder Joris Wijsmuller. De opening was op drie verschillende plekken, beginnend in de Grafische Werkplaats en eindigend in HOOPwarenhuis.

Publiek trok als een lange slinger van de ene naar de andere plek. Een dag later volgde het publieksevenement Hector & Wolf tijdens Museumnacht en op zondag 7 september waren we present op het Haags Uitfestival. Na een maand vol workshops, exposities en lezingen sloten we het festival af met deelname aan de Haagse galerieroute Hoogtij op vrijdagavond 26 september.

Deelnemende kunstenaars en ontwerpers die exposeerden: Lidewij Corstiaans, Christie van der Haak, Daniel Henry, Aniela Hoitink, Joshua Enker, Mendie Karagantcheff, Christa van der Meer, Oatmeal Studio, Irene van Opthoven, Daniela La Rue, Annika Syrjämäki, Eugene van Veldhoven en Ilse Versluijs.

Exposities in: Optiek Azami, Grafische Werkplaats Den Haag, GEMAK-store, Hoopwarenhuis, Kai Wah Ho, Interieurwinkel Edwin Pelser, Studio40 en Prins27.

Crowdfunding
Op het platform Voordekunst werd een crowdfunding ingezet om het laatste benodigde bedrag van €1330,- op te halen en om tevens aandacht te genereren voor het festival. De actie werd succesvol afgesloten en uiteindelijk werd ruim het benodigde bedrag behaald (111% behaald, €1480,-). Fonds1818 verdubbelde nog eens dit bedrag. Ook kregen we extra aandacht in de pers toen we de actie succesvol afsloten.

Kijk voor meer info over programma, activiteiten op de website www.analog2014.nl en Facebookpagina 

Bekijk het verslagfilmpje op You Tube

Festival Analog werd mede mogelijk gemaakt door Druma, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds1818, Gemeente Den Haag, Gravin van Bylandtstichting, La Jansen, Riso Benelux, Stichting Stokroos, STROOM en papierhandel Vierhout.

 

Festival Analog 2014