close

29 november 2014 -19 januari 2015

Elf Haagse beeldend kunstenaars en vormgevers presenteren een gezamenlijke Riso Wall en daarnaast ook individuele werken in de Grafische Werkplaats.De deelnemende exposanten zijn: Koos Breen, Niels Berk, Hanna de Haan, Erik-Jan Ligtvoet, Elise Kommer, Ton Martens, Jordy van den Nieuwendijk, Stefanie Scholte, Jurjen Ravenhorst, Julian Sirre en Robin van Wijk.

Deze kunstenaars maakten afgelopen najaar nieuw werk op de risograaf, een oude, maar populaire stencilmachine, die prachtige resultaten oplevert. Tegelijkertijd waren er ‘risomuurtjes’ op diverse plekken in de stad, zoals in café Zeta en Supermarkt op de Grote Markt en in Pulchri Studio.

Grafiek Biënnale in Pulchri Studio

De Grafische Werkplaats sloot met deze expositie aan bij de Grafiekexpositie Grafiek & Ruimte. Pulchri Studio benaderde de werkplaats om hieraan mee te doen en de voorkeur ging uit naar de producten gedrukt op de risograaf. Zij nodigden Ton Martens voor een expositie uit. Hij exposeerde namelijk eerder met een groot riso-project in de Werkplaats. In de bijbehorende krant van de Biëennale publiceerden we een groot artikel over de werkplaats.

Tijdens HOOGTIJ konden bezoekers tegen een gering bedrag zelf meedoen met het drukken van een miniboekje, op de risograaf gedrukt. Daarnaast waren er twee workshops, waarbij je zelf aan de slag ging op de risograaf.

 

risowall nov 2014 kl