close

4 dec. 2015 t/m 23 jan. 2016

De werkplaats verandert even in een open lab rond kunstenaarsboeken met prikkelende voorbeelden, workshops en presentaties. Met dummies van verschillende vouw- en bindmethodes en boeken van o.a. Sigrid Calon, Arjenne Fakkel, Hanna de Haan, Ton Martens, Jurjen Ravenhorst, Alice Schiavone, Koen Taselaar en de tijdschriften Wobby van Jeroen de Leijer, Marjolein Schalk en S. Lloyd Trumpstein en Dark & Stormy van o.a. Bart de Baets.

In deze open-lab-periode zijn er diverse workshops, lezingen en excursies.

Opening tijdens Hoogtij#43 op 4 december van 19.00-23.00 u.

Extra programma: 

Open-lab voor professionals
woensdag en vrijdag behalve tijdens de kerstvakantie

Maak zelf een boekje in de werkplaats met een of meerdere technieken. Kosten: volgens de reguliere prijzen/ reserveren via info@grafischewerkplaats.nl

Workshop Riso voor professionals o.l.v. Ton Martens
Di. 29 dec, 14.00-17.00 u. -VOL-

Een middagje [analoog] drukken op de risograaf. Word in één middag ‘meesterdrukker’ op de risograaf! En wij sluiten af met een ‘inbind-cursus’. Kosten 35,-

Miniboekje maken voor kids in de Kerstvakantie
7+, o.l.v. Julian Sirre
Wo. 23 dec. 14-15.30 u.

Aan de slag met papier, stiften en een schaar. Je gaat tekenen, knippen en plakken. In deze workshop maak je een miniboekje over je favoriete dier. Het boekje wordt uiteindelijk gedrukt in twee verschillende kleuren op de risograaf, een oude stencilmachine. Het boekje mag je natuurlijk ook mee naar huis nemen. Klik hier voor reserveren.

Kosten 10,-

Monday Printing Club Extra: kaftje met letterkast en binnenwerk op de riso o.l.v. Jurjen Ravenhorst
Ma. 11 jan. 18.00-20.00 u.

Een extra lange MPC waarbij je gezamenlijk een klein A6-boekje op de riso maakt en een kaftje met de letterkast. Hier opgeven.

Kosten 15,-

Monday Printing Club Special rond kunstenaarsboeken
Ma. 18 jan, 19.30-21.30 u.

Lezingen en presentatie-avond over kunstenaarsboeken met een interview met Gerrit-Jan de Rook, kenner en verzamelaar van kunstenaarsboeken en een korte lezing over de kunstenaarsboeken van het RKD, Nederlands instituut voor kunstgeschiedenis door Roman Koot. Toegang Gratis, reserveren verplicht via de agenda.

Excursie Kunstenaarsboeken bekijken in Meermanno
Do 7 jan. 14.00- 15.30 u. -VOL-

Op bezoek bij Museum Meermanno waarbij Rickey Tax, hoofd collectiebeheer, speciaal voor ons de mooiste hedendaagse kunstenaarsboeken tevoorschijn haalt.

Toegang 10,-  incl. toelichting en toegang museum, opgeven via de agenda.

Excursie Kunstenaarsboeken bekijken bij het Rijksbureau Kunsthistorische Documentatie
Vr. 22 jan, 14-15.30 u.

Op bezoek bij het RKD om daar o.a. de kunstenaarsboeken verzameld door Art & Project te bekijken. Toegang gratis, reserveren verplicht. RKD zit in hetzelfde gebouw als de Koninklijke Bibliotheek.

Informatie
Expositie is t/m 23 januari 2016 te zien op ma, wo, vr. 10.00-17.00 u./ gesloten tijdens de Kerstvakantie.

 Boek