close

De werkplaats is met haar faciliteiten en uitgebreide kennis over druktechnieken een unieke en noodzakelijke schakel binnen het Haagse makersklimaat. Er is geen andere plek in Den Haag te vinden met de machines, expertise en mogelijkheden op het gebied van zeefdruk, textielzeefdruk, etsen, hoogdruk, lithografie, riso en doka. De stichting is in 1974 opgericht en huisvest sinds lange tijd op de Prinsegracht 16. Ook onderhoudt de werkplaats een verftuin in Mariahoeve, waarmee ze natuurlijke inkten maken.

Makers kunnen in de werkplaats aan de slag met de grafische technieken en daarnaast organiseren we diverse cursussen en workshops. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen en lezingen. Eens in de twee jaar organiseert de werkplaats Festival Analog, met telkens een ander thema.

Het vaste team van de werkplaats is klein (coördinator, technisch beheerders en bestuur) met daarom heen een flexibele schil van stagiaires, vrijwilligers en docenten. Het team is enthousiast met een grote passie voor kunst en design.

De werkplaats sluit aan bij diverse bij andere initiatieven en festivals zoals HOOGTIJ (4 keer per aar op vrijdagavond), Open Atelierdagen Centrum (oktober) en Festival de Betovering (herfstvakantie).
De Grafische Werkplaats is aangesloten bij het Platform Werkplaatsen en is lid van het Grafiekplatform.

De werkplaats ontvangt een meerjarensubsidie van de Gemeente Den Haag en onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en Code Cultural Governance.