close

04/03/2022 - 01/05/2022

Expositie LETTERS

Expositie LETTTERS met nieuw werk van: Annesas Appel, Qasim Arif, Studio Eyal & Myrthe, Saber Javanmard, Saïd  Kinos en Dennis Koot

Opening HOOGTIJ#68 4 maart

4 maart tot 1 mei 2022 Expositie in de Grafische Werkplaats.

Vanaf eind juni expositie in Centrale Bibliotheek Den Haag

LETTTERS is een kunstproject waarin het plezier met letters voorop staat. In dit project staan we bewust stil bij wat een letter is – de vorm van een letter, het letterbeeld – waarbij analoge en digitale versies geen tegenpolen zijn, maar elkaar juist versterken. De groep professionele makers onderzoekt de hedendaagse vorm en beeldtaal van letters en welk resultaat dit kan opleveren in de grafische technieken. Media mei verhuist de expositie naar de nieuwe expositieruimte van de Centrale Bibliotheek en is er een toegankelijke workshopreeks voor iedereen en een scholierenprogramma.

LETTTERS is een initiatief van de Grafische Werkplaats in samenwerking met de Centrale Bibliotheek en mede mogelijk gemaakt dankzij Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland en de subsidie Geld voor je Kunst van Cultuurschakel.   

Exposanten

Annesas Appel (woont en werkt in Haarlem) neemt dagelijkse dingen als basis voor haar werk. Appel onttrekt deze zaken aan de context waarin we er vertrouwd mee zijn. Ze volgde de Gerrit Rietveld Academie modevormgeving, maar beperkt zich niet tot textiel en heeft een voorliefde voor het maken van boeken.

Qasam Arif, woont in Den Haag en werkt onder de naam ILLM. Hij experimenteert veel met Arabische kalligrafie en typografie en wordt geïnspireerd door hiphop en graffiti.

Eyal Holtzman (woont en werkt in Den Haag) heeft Grafische en Typografische Vormgeving gestudeerd aan de KABK daarna de Masteropleiding Type and Media afgerond. Sinds 1996 is hij werkzaam als autonoom kunstenaar, ontwerper en docent. Vanaf 2007 runt hij samen met Myrthe Stel de Studio Eyal & Myrthe en zijn ze gespecialiseerd in boekontwerp en typografie. Onlangs ontwikkelden ze de letter Kristal.

Saber Javanmard (Iran, woont en werkt in Den Haag), grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar die het experiment niet schuwt met een grote voorliefde voor letters (typografie als kalligrafie). Hij studeerde aan de KABK en heeft in Den Haag zijn eigen ontwerpstudio onder de naam Studio Saber.

Dennis Koot (woont en werkt in Den Haag), Haagse ontwerper en beeldend kunstenaar die regelmatig eigen letters ontwerpt. Zijn ervaring, achtergrond, enthousiasme en betrokkenheid zorgen dat hij het ontwerp op scherpe wijze in context plaatst. Het resultaat kenmerkt zich door een beeldende en speelse benadering. Hij is ook werkzaam als docent aan de Willem de Kooning Academie, Rotterdam.

Saïd Kinos (woont en werkt in Rotterdam) is beeldend kunstenaar. Uit zijn werk spreekt een fascinatie voor de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Communicatie via taal, symbolen en (sociale) media is een van de belangrijkste inspiratiebronnen voor zijn werk. Door een achtergrond in graffiti en een bachelor in Grafisch Ontwerpen, ontwikkelde Saïd een sterke passie voor typografie en andere visuele vormen van communicatie.