close

vr. 29 nov 2013

Geen ‘white cube’, maar een expositie met hedendaagse en vooral monumentale grafiek in een prachtige werkruimte in Den Haag. Een expositie met ruimtelijke linoleumsnedes van Ondine de Kroon (Rotterdam), een installatie van Oatmeal Studio uit Den Haag (Rosa Dalle Vedove en Annika Syrjämäki) en recente zeefdrukken Marijke Verhoef (Leiden).
Opening tijdens Hoogtij 29 nov. 2013. De expositie is ook op za. 30 nov. en zo. 1 dec van 13.00-17.00 uur open en daarna op afspraak tot de kerstvakantie.

Ondine de Kroon, beeldend kunstenaar uit Rotterdam is een meester in het maken van linoleumsnedes op groot formaat en in meerdere kleuren, waarbij ze uitgaat van het dagelijkse leven om haar heen. Dit resulteert niet alleen in tweedimensionaal, maar ook tot ruimtelijk werk.

Oatmeal Studio is een samenwerkingsverband tussen grafisch ontwerper Rosa Dall Vedove (Italië/ Den Haag) en textielontwerper Annika Syrjämäki (Zweden/Den Haag). Oatmeal is een ontwerpbureau voor interieur en styling. Hun stijl is een mix van Dutch Design, conceptueel, maar met een vrolijke twist, de elegantie van Italië en de heldere en pure Scandinavische stijl. Ze ontwierpen al eerder diverse tijdelijke interieurs voor het Filmhuis waarvoor ze tafelkleden en behang in de werkplaats drukten en ze laten nu hier iets van zien.

Marijke Verhoef is beeldend kunstenaar uit Leiden en oud docent grafiek aan de Vrije Academie. Ze toont recente zeefdrukken. In haar schilderijen en grafiek verwerkt ze herinneringen aan wandelingen uit haar nabije omgeving en haar buitenlandse reizen. Ook put zij haar inspiratie uit concrete plekken. Ze brengt haar indrukken van het landschap terug tot hun essentie, tot meestal geabstraheerde voorstellingen.