close

13 t/m 31 juli 2013

De Grafische Werkplaats Den Haag presenteert werk van Yuki Hatazawa, Machiel Pleijsier, Yuriko Taniguchi en Ilse Versluijs in de Tuinzaal van Pulchri.

Exposanten

Ilse Versluijs toont een groot werk, een cityscape gebaseerd op New York. Opgebouwd uit verschillende lagen en gedrukt op textiel. Het is een vervolg op In the Woods, beyond the Birds’ Flight, een zeefdrukinstallatie op textiel uit 2011/12.
Ilse Versluijs is beeldend kunstenaar en in 1993 afgestudeerd aan de KABK. In haar creaties probeert ze het leven te grijpen, te doorgronden en aanschouwelijk te maken. In de uitwerking van haar ideeën laat ze zich door geen enkele techniek of materiaal beperken. Rode draad in haar werk is dualisme, contrast en gelaagdheid.

Machiel Pleijsier bedenkt en drukt vanuit zijn ontwerpstudio in het centrum van Den Haag. Hier staan een computer en een antieke handdegelpers naast elkaar, want behalve het hoofd moet ook de hand aan het werk. Machiel is op zoek naar de balans tussen oude en nieuwe technieken, de ideale combinatie van inkt en tablet. Zijn werk Popular bestaat uit drie delen, o.a. uit een afdruk van een populier uit Zeeland, 60 jaar geleden na de watersnoodramp van ’53 geplant op een dijk voor extra versteviging.

De twee grote werken van Machiel Pleijsier en Ilse Versluijs waren onlangs ook tijdens de expositie 10 Feet or more te zien.

Japanse beeldend kunstenaar Yuki Hatazawa studeerde aan de KABK en drukt in het goed geoutilleerde litho-atelier van de Grafische Werkplaats. Yuki maakt gedetailleerde litho’s, veelal in zwart gedrukt en soms verrijkt met een ondersteunende kleur of kleuraccent. In haar litho’s geeft ze haar verborgen emoties weer.

De Japanse Yuriko Taniguchi maakt sinds kort ook litho’s, maar zal in deze expositie vooral zeefdrukcreaties laten zien. Ze studeerde aan de Rietveldacademie, haalt haar inspiratie uit het dagelijkse leven en geeft daaraan een persoonlijke en vaak vrolijke twist.