close

25 mei- 16 juni 2018

FESTIVAL ANALOG PATRONEN

Het tweejaarlijkse Festival Analog  van de Grafische Werkplaats onderzocht in 2018 het werken met patronen binnen de beeldende en grafische kunsten.

Festival Analog Patronen vond plaats van 25 mei t/m 16 juni. Het festival trapte af met een symposium op vrijdagmiddag 6 april.

Het festival bestond uit exposities, presentaties, workshops en een participatietraject rond het thema patronen. De afsluiting was een feestelijke bijeenkomst in het Oude Centrum van Den Haag. Voor dit festival werkte de werkplaats intensief samen met Escher in Het Paleis.

Deelnemende kunstenaars aan expositie Analog Patronen in de werkplaats (25 mei- 16 juni): Rachel Bacon, Suzan Drummen, Anne Geene, Christie van der Haak, Ingrid Greijn, Rabi Koria, Bureau RNDR, Masaaki Oyamada, Wouter Willebrands.

Festival Analog Patronen werd mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Gravin van Bylandtstichting, Fonds1818, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Stokroos, STROOM en alle deelnemende organisaties.

Lees hier het verslag: evaluatie Festival Analog Patronen 2018

 

Tijdspad

Vr. 6 april 2018
Symposium en start bronnenexpositie

Vr. 6 april-14 mei
Bronnenexpositie in de Grafische Werkplaats

Vr. 25 mei-za. 16 juni
Festival Analog Patronen met expositie, workshops en lezingen in de Grafische Werkplaats

Vr. 1-zo. 3 juni
Deelname Festival Design Kwartier op locatie

Vr. 8- zo. 10 juni
Deelname Festival Holaa!

Za. 23 juni
Patronen Party in het Stadsklooster

Team

Een initiatief van de Grafische Werkplaats

Projectleiding: Carola van der Heijden met dank aan het bestuur en de klankbordgroep van de Grafische Werkplaats (Eric Laken, Beleke Bagchus, Donald Morris, Ben Faydherbe, Paul Combrink, Eugene van Veldhoven en Gerrit-Jan de Rook)

Productie: Annika Syryamaki, Jurjen Ravenhorst, Joy Jonk, Ilse Versluijs en Jerney de Wilde

Festivaldesign: Dennis Koot

Gastdocenten: Loes van Oosten, Jan Willem Tulp en Carmen de Veer

Docenten: Hanna de Haan, Stefanie Scholte, Annika Syryamaki, Ilse Versluijs, Jerney de Wilde

Stagiaires: Hilal Mutluel en Lisa van Osch

Fotografie: Bertus Gerssen en Kim Bosch

Vrijwilligers: Aqeela Chaudhry, Lidewij Corstiaans, Dan Dickhof, Tanja Engelberts, Camille Francoise, Gert-Jan van der Kooij, Thea Kors, Gerard van Kuilenberg, Hans Jansen, Henry Jelsma, Sandra Rachel, Lourdes en Jane.

 

 

De werkplaats

De Grafische Werkplaats organiseert het ene jaar een participatieproject en het andere jaar een verdiepingsproject. Vanwege de mogelijkheden en de waarde die het thema patronen voor beide doelen biedt, voegde de werkplaats participatie en verdieping nu samen in één project, in de overtuiging dat beiden elkaar zullen versterken.

Het tweejaarlijkse verdiepingsfestival Analog is niet meer weg te denken in de Grafische Werkplaats. Het festival inspireert en enthousiasmeert mensen, het geeft kansen aan getalenteerden en biedt verdieping aan vakmensen en liefhebbers.

De participatieprojecten zijn een laagdrempelige manier om de werkplaats met de wijk en de stad te verbinden én professionele kunstenaars en kunst met het sociale domein. In dit gedeelte gaan we op zoek naar de patronen in het oude centrum van Den Haag. Welke patronen kom je tegen en wat vertellen ze je? Een onderzoek dat bagage biedt om zelf patronen voor je wijk te maken.