close

Januari 2018

 

 

Festival Analog Patronen

Expositie verlengd tot en met 10 juli!

25 mei t/m 16 juni 2018

Het tweejaarlijkse Festival Analog  van de Grafische Werkplaats onderzoekt in 2018 het werken met patronen binnen de beeldende en grafische kunsten. Festival Analog Patronen vindt plaats van 25 mei t/m 16 juni. Het festival trapt af met een symposium op vrijdagmiddag 6 april. Het festival bestaat uit exposities, presentaties, workshops en een participatietraject rond het thema patronen. De afsluiting is een feestelijke bijeenkomst in het Oude Centrum van Den Haag. Voor dit festival werkt de werkplaats intensief samen met Escher in Het Paleis.

 “Een patroon bestaat uit een herhaling van eenvoudiger eenheden of ontstaat uit een herhaalde toepassing van dezelfde regels.”

Festival Analog Patronen
Patronen zijn overal om ons heen. We zien ze in de tekening van een vlinder, in de lichte en donkere bakstenen op de gevel van een huis, in de Arabische motieven op de deur van de moskee, in een streng DNA en in print op een T-shirt.  Wij mensen maken patronen om verbanden te kunnen leggen, betekenis te geven, identiteit uit te dragen en om onszelf en onze omgeving te versieren. Het vormgeven van visuele patronen is bij uitstek het terrein van de grafische kunsten. De Grafische Werkplaats belicht het thema patronen op een brede, hedendaagse en interdisciplinaire manier.

Deelnemende kunstenaars aan expositie Analog Patronen in de werkplaats (25 mei- 16 juni):
Rachel Bacon, Suzan Drummen, Anne Geene, Christie van der Haak, Ingrid Greijn, Rabi Koria, Bureau RNDR, Masaaki Oyamada, Wouter Willebrands. Zij komen in het voorjaar werken in de werkplaats en werken toe aan een expositie.

Symposium en bronnenexpositie (symposium vr. 6 april; expositie 6 april- 14 mei)
De aftrap van het project is een symposium op vrijdag 6 april. In een reeks TED-talk-achtige presentaties vertellen kenners vanuit verschillende disciplines over het thema patronen. Aansluitend is er de opening van een bronnenexpositie in de werkplaats met presentaties van voorbeelden en werk van de sprekers.

Het symposium is in Theater in de Steeg, Westeinde 165, Den Haag. Kosten 8,- (Ooievaarspas en studenten 50% korting). Reserveren online.

Met keynote sprekers: Arthur Crucq, kunsthistoricus en momenteel verbonden aan de Universiteit Leiden; Jan Willem Tulp, Data Experience Designer uit Den Haag. Vanuit zijn eenmanszaak TULP Interactieve ontwikkelt en ontwerpt hij datavisualisaties voor klanten over de hele wereld; Dunya Hak, conservator in Escher in Het Paleis; Christie van der Haak, beeldend kunstenaar.

Vr. 6 april: Symposium en start bronnenexpositie (locatie)
Vr. 6 april-14 mei: Bronnenexpositie in de Grafische Werkplaats
Vr. 25 mei-za. 16 juni Festival Analog Patronen met expositie in de Grafische Werkplaats en exposities elders in de wijk
Vr. 1-zo. 3 juni: deelname Festival Design Kwartier
Vr. 8- zo. 10 juni: deelname Festival Holaa!, locatie
Za. 16 juni: slotfeest (locatie wordt later bekend gemaakt.)

Volg het laatste nieuws over Analog op de speciale Facebookpagina

Festival Analog Patronen wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Stokroos, STROOM en alle deelnemende organisaties.