close

14 sept – 31 okt. 2013

Deze expositie in De Nieuwe Regentes bestond uit werk van een groep kunstenaars te zien die regelmatig in de Grafische Werkplaats Den Haag werkzaam is. Wellicht verwacht je alleen prenten te zien, maar dat is niet het geval. De drukste plek in de werkplaats is namelijk de textiel zeefdruktafel. Met werk van Lidewij Corstiaans, Yuki Hatazawa, Marloes Kroeze, Lotte Nijman, Annika Syrjamaki, Yuriko Taniguchi en Jerney de Wilde.Exposanten

In deze expositie laat bijvoorbeeld Annika Syrjamaki een groot werk zien dat met de Ausbrenner techiek is gedrukt. Hierbij zeefdruk je op speciale stof bestaande uit twee verschillende materialen. Door hierop te zeefdrukken verbrandt de katoenen laag en wordt het patroon zichtbaar. Haar stof is dus gezeefdrukt zonder toevoeging van inkt. Ook Lidewij Corstiaans werkt met textiel en zij laat subtiele stofontwerpen zien, terwijl Jerney de Wilde wel regelmatig met textiel werkt, maar meer op een autonome beeldende manier.

Daarnaast tonen Marloes Kroeze en Lotte Nijman een grote gezamenlijke zeefdruk op papier: vrolijk, illustratief en herkenbaar. De olijke poppetjes en figuren van Marloes Kroeze kom je ook al tegen in de tearoom.

De in Den Haag wonende Japanse kunstenaars Yuriko Taniguchi en Yuki Hatazawa exposeren in de foyer prachtige litho’s. Het is een ingewikkelde techniek op basis van water en olie die elkaar bijten, maar door de tekenachtige effecten zijn de resultaten van deze techniek geliefd bij zowel kunstenaars als kijkers.