close

De Grafische Werkplaats geeft scholieren de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en te leren door te doen. Het delen van kennis en het levend houden van de verschillende druktechnieken is een belangrijk onderdeel van de werkplaats. Om deze reden is er bij de werkplaats een groot aanbod workshops beschikbaar voor (middelbare) scholieren. De workshops worden begeleid door enthousiaste docenten waarbij keuze is uit o.a. droge naald etsen met melkpakken of het zelf bedrukken van een T-shirt.

Ook is een combinatie van workshops ook mogelijk of kan er gewerkt worden met een carrousel. Hierbij volgen de leerlingen twee verschillende workshops op een ochtend, waarbij de groep in tweeën gedeeld wordt en beide een verschillende workshop volgen, waarna er gewisseld wordt. Andere keren starten we op school en komen de leerlingen in de volgende les naar de werkplaats toe.

Onze werkplaats is niet geschikt voor het organiseren van verjaardagsfeestjes voor kinderen.

Het aanbod per techniek

Workshop T-shirt zeefdrukken:

Workshop Selfie in linoleum drukken:

Workshop Patronen in de Buurt:

Workshop Drukken met houten letters:

Workshop droge naald etsen met melkpakken:

Workshop monotype:

Kunstenaar in de Klas

We organiseren daarnaast workshops op maat of geven docenten bijscholing. Daarnaast kunnen we verschillende lessen Kunstenaar in de Klas voor basisonderwijs en voor middelbaar onderwijs samenstellen. Informeer naar de mogelijkheden: info@grafischewerkplaats.nl

Het is mogelijk met de Cultuurkaart te betalen. Hierbij wordt €10,– euro extra per workshop in rekening gebracht.

Heb je interesse in een of meerdere workshops of vragen? Laat het ons weten via: carola@grafischewerkplaats.nl

Workshop selfie linoleum drukken

Workshop drukken met houten letters