close

mei 2020

 

BURENPOST

5 weken lang: 2500 kaarten in een serie van 5, van 10 Haagse makers voor 2500 geisoleerde Hagenaars!

Een project van de Grafische Werkplaats in samenwerking met Huis van Gedichten en maatschappelijke Haagse organisaties. 

Nu de Corona-maatregelen lang duren en een grote groep mensen geïsoleerd binnen zit, wordt het zwaarder voor iedereen. Daarom lanceren we Burenpost: een serie kaarten gemaakt door Haagse kunstenaars en dichters. Een positief gebaar om mensen een hart onder de riem te steken én om professionele makers te ondersteunen.

De kaarten worden wekelijks in een oplage van 500 exemplaren gedrukt op de risograaf in de Grafische Werkplaats en verspreid door Den Haag via maatschappelijke organisaties. Een klein gedeelte zal per post worden verstuurd.

Deelnemende kunstenaars: Melle de Boer, Marie Civikov, John Wei Liang Hoek, Jonas Raps, Cyrill Rafael Vasilyev met dank aan Trixie en Anastate.

Deelnemende dichters: Siela Ardjosemito-Jethoe, Karen de  Boer, Anne Büdgen, Jos Nargy en Umit Colgecen.

Burenpost wordt verspreid via: Lichtpuntjes van Mariahoeve, Parnassia, Zebrawelzijn centrum, De Vrolijkheid Rijswijk, Stichting Anton Constandse, Kessler Stichting, Kleur,Florence Mariahoeve e.a.. 

Burenpost wordt mede mogelijk gemaakt door STROOM,  Prins Bernhard Cultuurfonds-Zuid-Holland en Metapaper.

(design buitenkant: Lula Valletta)

 

 

 

Burenpost in de webshop

Weet je iemand naar wie je Burenpost wil sturen? Je kunt in onze webwinkel een kaart kopen met verzendservice, dan sturen we de kaart naar het opgegeven adres op.

Losse kaarten zijn ook per tweetal ook in de webshop te koop.

 

Burenpost#1

beeld: John Wei Liang Hoek
tekst: Karen de Boer

Made by Johnnie is John Wei Liang Hoek. Een grafisch ontwerper met een voorkeur voor beeldvertaling/illustratie. Dit resulteert zich van spotillustraties tot meerkleuren riso prints en van stopmotion animatie tot zeefdruk. Part time werkzaam als studio assistent bij creatief druk atelier de Kijm in Den Haag.

Karen de Boer (1967) woont en werkt in Den Haag. Naast haar baan bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vult zij haar vrije tijd met dichten, schrijven, en het maken van collages (vaak in combinatie). Op Twitter plaatst zij regelmatig, samen met anderen, dagdichten (#dagdicht) en momenteel schrijft zij een actuele serie artikelen over de huidige tijd via LinkedIn.

Burenpost#2

Beeld: Marie Civikov
Tekst: Siela Ardjosemito-Jethoe

Marie Civikov is beeldend kunstenaar en is voornamelijk actief op het gebied van de schilderkunst, maar werkt ook aan performances, video’s en installaties. Sinds 2017 werkt ze, naast haar individuele praktijk, samen met Voin de Voin, met wie ze ook Æther Haga runt, een onafhankelijke kunstruimte in Den Haag, met een programma gerelateerd aan Æther Sofia, gerund door Voin de Voin in Bulgarije.

Siela Ardjosemito-Jethoe heeft een paraplu onderneming CtDu waar ze het intellectuele met het creatieve laat ontmoeten. Ze geeft training, advies en coaching rond het onderwerp Diversiteit en schrijft gedichten, geeft workshops en performed poetry binnen het genre Spokenword.
Maatschappelijk betrokken zijn en werken aan een liefdevolle en gelijkwaardige samenleving staat hierbij centraal. Diversiteit is normaliteit is haar motto.

Burenpost#4

Beeld: Cyrill Rafael Vasilyev
Tekst: Umit Colgecen

Cyrill Rafael Vasilyev (1992), is beelden kunstenaar, afkomstig uit Moscow, maar woont en werkt in Den Haag. Hij maakt deel van het kunstenaars-initiatief visual artist  ANNASTATE, die hem voordroeg deze kaart te maken.

Umit Colgecen is rapper en geeft ook raplessen en is daarnaast werkzaam als jongerenwerker.

Burenpost#3

Beeld: Jonas Raps
Tekst: Anne Büdgen 

Jonas Raps studeerde aan de KABK. De culturele broedplaats Trixie droeg hem voor om deze opdracht aan te nemen. In Trixie heeft hij zijn atelier, waar hij met name schildert op groot formaat. Daarnaast geeft hij les aan de kinderen van de Vrolijkheid in Rijswijk.

Anne Büdgen schrijft poëzie en verhalen. In 2017 kwam haar roman ‘Boven de straat hangt een witte lucht’ uit, over een meisje dat opgroeit in een orthodox christelijk milieu en voor het eerst naar de bioscoop gaat. Anne geeft graag workshops creatief schrijven en houdt van cactussen en de zee.

Burenpost#5

Beeld: Melle de Boer
tekst: Jos Nargy

Melle de Boer is beeldend kunstenaar en muzikant. Hij heeft zijn atelier bij Billytown en is met regelmaat in de werkplaats te vinden met name voor het drukken van o.a. posters, t-shirts rond zijn concerten.

Jos Nargy (1988) is performer. Samen met Joep Hendrikx is hij lid van het tweemanscollectief de Poezieboys waarmee hij poëzie-performances maakt. De Poezieoboys organiseren ook poëzieavonden getiteld Poeziebar. Jos Nargy maakt ook deel uit van theatercollectief Thomas, Sacha en Jos. In 2018 won hij de Piket Kunstprijs. Hij vertaald proza en poëzie naar theater en schrijft zelf ook wel eens een gedicht.