close

vacature bloggers (vrijwillige basis)

 

Bloggers gevraagd voor kennisblog grafische technieken (op vrijwillige basis)

De Grafische Werkplaats houdt de grafische druktechnieken toegankelijk en levend voor de beroepspraktijk bij makers in het kunstenveld. Naast de zorg voor het overdragen van kennis over de traditionele technieken op jongere generaties verbindt de werkplaats die kennis met nieuwe ontwikkelingen in de diverse druktechnieken.

Printsource
Deze kennis kan op verschillende manieren ontsloten worden. Zo start de Grafische Werkplaats met een kleine offline bibliotheek met boeken, kleurenwaaiers en staalboeken. Werkplaatsmeesters, gebruikers, studenten kunnen deze bibliotheek gebruiken, maar ook zelf aanvullen. In het voorjaar starten we ook met een online kennisblog op de website.

Kennisblog
Voor dit kennisblog willen we een redactie samenstellen die zorgt voor invulling van het blog. Deze redactie zorgt ervoor dat er maandelijks een nieuw blog op de website staat, bijvoorbeeld over  de ontwikkelingen binnen grafiek, een interview met een maker die met een bijzondere techniek werkt  of een korte handleiding hoe bijvoorbeeld de risograaf werkt. Het kunnen korte interviews, artikelen, handleidingen of fotoverslagen zijn.

We zoeken…
We zoeken mensen die het leuk vinden af en toe een blog om te schrijven, een proces te fotograferen of te filmen. We zijn een klein en enthousiast team die graag met studenten en vrijwilligers werkt met een passie voor het vak.

Heb je hiervoor belangstelling? Stuur dan even een mailtje naar carola@grafischewerkplaats.nl

 

 johnnie en jurjen aan het werk