close

Analog Eco Symposium

 

Symposium Analog EcoD

Je kunt het symposium terugkijken via deze link

Festival Analog Eco van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid en sluit aan bij de mondiale noodzaak om het gebruik van duurzame materialen te onderzoeken en in te bedden in de dagelijkse praktijk. In korte presentaties vertellen kenners en makers hun visie over duurzaamheid. Het accent ligt in dit symposium op textiel, fashion en de expositie.

Sprekers: 
Kim Poldner
Simone de Waart
Aliki vander Kruijs
Dewi Bekker
Laura Luchtman

Moderator: Nanette Hogervorst.

Scroll naar beneden voor meer info over de sprekers.

Klik hier om terug te gaan naar de algemene pagina Analog Eco

Kim Poldner

Lector, Circular Business, The Hague University. Door het samenbrengen van wetenschappers en ontwerpers levert het Circular Fashion Lab een bijdrage aan het creëren van nieuwe ‘categorieën’ materialen die voorheen onbekend waren in de mode-industrie, baanbrekende technologieën die de leveringsketen in de textielsector herdefiniëren en geïnspireerde organisatorische processen waardoor concurrenten veranderen in gelijkwaardige partners. Kim is gepromoveerd aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland en heeft negen jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Ze heeft omvangrijke onderzoekservaring en kennis op het gebied van ondernemerschap, esthetica en duurzaamheid. Voorafgaand aan haar academische carrière richtte Kim in 2005 de eerste ecologische modewinkel in Nederland op en was ze de initiatiefneemster van het online platform Eco Fashion World.

Simone de Waart

Oprichter van Material Sense en Material Sense Lab, kenner en specialist op het gebied van materialen. Ze ontwierp en ontwikkelde nieuwe materialen sinds ze afstudeerde als materiaalontwerper aan de Design Academy Eindhoven. Ze pleit voor de keuze van materialen als een startpunt in de creatieve verkenningsfase van het ontwerpproces en ze ziet samenwerking tussen design, industrie en wetenschap, cruciaal hiervoor.

Onderwijzen doet ze graag doet en vindt ze van groot belang vindt in het opkomende gebied van materiaalinnovatie. Ze is docent aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de faculteit Industrieel Ontwerpen sinds 2002 en was meer dan tien jaar verbonden aan Design Academy Eindhoven als docent. Ze werkt als gastdocent aan kunst- en ontwerpacademies en universiteiten wereldwijd.

materialsense.com

www.materialsenselab.org

Nanette Hogervorst 

Nanette is initiatiefnemer van Fashion platform Our World en van Sustainable Fashion Giftcard, kenner van duurzame kleding en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van mode.

sustainablefashiongiftcard.nl

Presentatie expositie met Dewi Bekker en Laura Luchtman

Het werk van Dewi Bekker beweegt zich rondom de maakbaarheid van visuele identiteit. Door speelse installaties te creëren onderzoekt ze materialiteit in relatie tot het menselijke lichaam.

Laura Luchtman concentreert zich met haar textiel en dessinontwerp studio Kukka op experimenteel kleur- en materiaalonderzoek.

 

 

 

Aliki van der Kruijs

Aliki van der Kruijs is een kunstenaar/ontwerper die textiel als uitgangspunt neemt. Ze maakt momenteel deel uit van het residency-programma van de Jan van Eyck academie in Maastricht. Daarnaast werkt ze samen met bedrijven als ‘Het Nieuwe Instituut’ en het ‘Sandberg Instituut’ en worden haar werken aangekocht door musea en ministeries uit verschillende landen.

Ze combineert haar achtergrond in grafische vormgeving en modeontwerp en onderzoekt hoe verschillende materialen, van keramiek tot textiel, een communicatiemiddel kunnen zijn. Met haar werk onderzoekt ze de synergie tussen weer, materie, kleur en ruimte waarbij notie van tijd en beweging essentiële factoren zijn.

Vanuit een conceptuele benadering, een nieuwsgierigheid naar materie en wetenschap en een experimentele werkwijze ontwikkelt Aliki een beeldtaal waarin natuurlijke elementen zoals regen, zon, warmte of zout meermaals gebruikt worden als “gereedschap” om materiaal te bewerken en betekenis te genereren. Het verkennen en experimenten met natuurlijke materialen om een resultaat zonder afval te creëren is iets wat ze nastreeft. Daarom werkt ze samen met wetenschappers, architecten, textiel-, kleur- en zeefdrukspecialisten, archieven en onderzoeksinstellingen en met de industrie voor een duurzame kunst- en designproductie.