close

mei 2016

Kok Pistolet is een van de exposanten van Analog Borders. Een expositie van kunstenaars en designers, die grafiek op een onorthodoxe wijze toepassen. Camille van Velzen en Nick Eckhardt volgde hem maakten  een kort filmportret.

Floris Schrama en Sacha van den Haak vormen samen Kok Pistolet (Den Haag). Kok Pistolet is een multidisciplinair ontwerp bureau dat zich beweegt op het raakvlak van kunst, communicatie en ontwerp. Kritisch en contextueel denken leidt tot een inhoudelijk standpunt van waaruit een helder en oorspronkelijk beeld, concept of strategie ontstaat. Dit vormt de basis van elk proces. Er wordt gerelativeerd, ontgonnen, uitgebeend, geschept, hervormd en gereformeerd.

“In mijn voormalige beroep als huisschilder viel het mij op dat elke schilder een eigen manier van schuren heeft. Deze eigen handtekening ging verloren door het uiteindelijke doel van het schuurwerk, de strakke afsluitende verflaag. Het prepareren van een etsplaat gebeurt op eenzelfde wijze. De plaat dient strak gepolijst te worden om zo geen andere tekening achter te laten dan datgene wat je er zelf op tekent. Het idee dat het voorwerk zichtbaar is intrigeert mij, omdat het niet een handeling is die bedoelt is om esthetisch te zijn, maar doorgaans puur functioneel is.”

Expositie in de werkplaats te bezichtigen t/m 26 juni 2016 in de Grafische Werkplaats en t/m 18 juni ook bij Firma van Drie in Gouda.

 

beeld analog borders klein  sascha en jurjen

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

De Grafische Werkplaats verzamelt niet-persoonlijke informatie over onze online bezoekers teneinde het totaal aantal bezoekers van de website te kunnen vaststellen, evenals het gebruikte type Internet browser en besturingssysteem. Als u verder gaat op deze website zonder uw cookie instellingen te wijzigen of klikt op "Accepteren", gaat u hiermee accoord.

Sluiten