close

vr. 1 dec. 20.00 u.
HOOGTIJ#75 open 19.00-23.00 u.

Boundlessness – Jason Terlouw

Tijdens de Escher workshops van de Grafische werkplaats hebben deelnemers texturen gemaakt met Escher als inspiratiebron. Deze texturen zijn gedigitaliseerd en Jason Terlouw verwerkt ze vervolgens in een animatie als oppervlaktes van een virtuele ruimte. In een grenzeloze ruimte is er een pad duidelijk dat eindeloos door gaat.
De animatie van Jason Terlouw wordt tijdens de donkere dagen van het jaar geprojecteerd op een buitenraam van de werkplaats. Dit wordt feestelijk geopend op 1 december om 20.00 uur tijdens HOOGTIJ#75.

Finissage expositie Escher anno nu

Acht hedendaagse Haagse makers onderzoeken wat het thema oneindigheid in hun werk betekent in relatie tot grafiek en het werk van Escher: Bahman Eslami, Jason Terlouw, Paul de Jong, Moe Kim, Miranda Meijer, Annemarie Slobbe, Ivo Brouwer en SOGOshow. Tijdens HOOGTIJ is het de laatste kans om deze expositie te bekijken.

Gedurende een werkperiode in de Grafische Werkplaats werden zij gestimuleerd en ondersteund om nieuwe grafische technieken te ontdekken en die in te zetten voor nieuw werk rondom het thema oneindigheid. Na een introductie in de grafische techniek van hun keuze zijn de kunstenaars deze zomer de werkplaats in gedoken en hebben daar de vrijheid gekregen te werken aan hun project. Zo laten zij de oneindigheid van Escher zien, niet alleen technisch, maar ook filosofisch.

Programma tijdens HOOGTIJ#75
vr. 1 dec. 19.00-23.00 u.
20.00 u. feestelijke presentatie van animatie Jason Terlouw
20.30-22.00 u. doorlopende mini workshop: lino je eigen patroon.
19.00-23.00 u. finissage expositie Escher Anno Nu

Dit project is mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.