close

Afsluiting project Perpetuum Mobiel, rond het Escher jaar

Tijdens de Escher workshops van de Grafische werkplaats hebben deelnemers texturen gemaakt met Escher als inspiratiebron. Deze texturen zijn gedigitaliseerd en Jason Terlouw verwerkt ze vervolgens in een animatie als oppervlaktes van een virtuele ruimte. In een grenzeloze ruimte is er een pad duidelijk dat eindeloos door gaat.
De animatie van Jason Terlouw wordt tijdens de donkere dagen van het jaar geprojecteerd op een buitenraam van de werkplaats en ook hieronder te zien. Hiermee sloot de werkplaats het project Perpetuum Mobile af.


Expositie Escher anno nu

t/m 1 dec 2023 te zien

Acht hedendaagse Haagse makers onderzoeken wat het thema oneindigheid in hun werk betekent in relatie tot grafiek en het werk van Escher: Bahman Eslami, Jason Terlouw, Paul de Jong, Moe Kim, Miranda Meijer, Annemarie Slobbe, Ivo Brouwer en SOGOshow. Tijdens HOOGTIJ is het de laatste kans om deze expositie te bekijken.

Gedurende een werkperiode in de Grafische Werkplaats werden zij gestimuleerd en ondersteund om nieuwe grafische technieken te ontdekken en die in te zetten voor nieuw werk rondom het thema oneindigheid. Na een introductie in de grafische techniek van hun keuze zijn de kunstenaars deze zomer de werkplaats in gedoken en hebben daar de vrijheid gekregen te werken aan hun project. Zo laten zij de oneindigheid van Escher zien, niet alleen technisch, maar ook filosofisch.

Dit project is mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag.