close

textielzeefdruk & houtdruk

WORKSHOP STOFMANIPULATIE
met textielzeefdruk voor professionals

Deze workshop is uitgesteld wegens ziekte docent

o.l.v. Annika Syrjamaki
Kosten € 90,- excl. extra materiaalkosten

Recepten, pasta, mixers en warmhoudplaatjes… Soms lijkt zeefdrukken op textiel verrassend veel op koken. Alles hangt af van de juiste receptuur en ingrediënten…

In deze intensieve workshop voor professionals ontdek je hoe je verschillende manieren textiel bedrukken met elkaar kan combineren en dat dit mooie resultaten oplevert. We combineren het zeefdrukken met folies met een krimptechniek. Deze workshop is bedoeld voor de ervaren zeefdrukker.

De workshop wordt gegeven door Annika Syrjamaki, ervaren textiel ontwerper en beheerder van de werkplaats.

 

 stofmanipulatie
 -houtdruk-Aan-tafel Arjenne Fakkel

WORKSHOP MEERKLEUREN HOUTDRUK

voor beginners en gevorderden

Wo 2 maart 19.30-21.00 uur en za. 12 maart 14.00-16.30 uur
Kosten € 89,-

Deze workshop bestaat uit een avond en een middag. De tussenliggende tijd kun je goed benutten door de plaatjes hout te gutsen. In de eerste les leer je meer over het procedé en ga je aan de slag met het ontwerpen en gutsen. In de tweede les zullen we in meerdere kleuren afdrukken. We werken in deze workshop op mdf met linoleumgutsen. Wil je op speciaal hout werken? Dat kan! Neem dan zelf het hout mee en houtgutsen (om thuis te gutsen kun je van ons alleen lino-mesjes lenen).

Een belangrijk deel van het werk van Arienne Fakkel (Leiden 1969) bestaat uit houtdrukken. Ze raakte geïnspireerd en gefascineerd door het zien van Japanse houtdrukken in het eerste jaar van de KABK. Het zal haar nooit meer loslaten!